re-sett tankesett

 • Geir Bodin som er  vert (jeg er co-vert) på et internasjonalt nettverk som kalles for "ngage", skrev et viktig innlegg på LinkedIn i dag. Han spør seg selv i ny og ne: HVEM ER JEG NÅ? Akkurat ordet NÅ er viktig 😊

 • Søk på Geir Bodin på LinkedIn så finner du hans spørsmål.


 • Veldig nyttige spørsmål gjennom hele livet. 


 • Jeg har en rutine jeg følger siden mange år og det er at jeg gjør slik som Geir, men stiller meg bare to spørsmål, noen ganger per måned, så fort jeg kjenner at NOE SKURRER OG IKKE FØLES RIKTIG og det er: hva ligger bak det at det ikke føles riktig og hva kan jeg gjøre for at jeg skal føle at jeg er tro mot meg selv og kjenne at det føles riktig. 


 • Gjør jeg dette, får jeg kraft, styrke og kan gå videre. 


 • Dette er en del av Potensia Method. 


 • Å stille seg selv inn på riktig kanal, da blir tanken krystallklar. Så viktig. 


 • Skal vi kunne være gode på det vi kan, skal vi kunne hjelpe dem vi jobber sammen med, på en slik måte at de får den fremgangen de ønsker, så må vi være samstemte med alle delene i oss selv, når vi jobber, når vi formidler, når vi hjelper andre med vår kunnskap. 


 • Det kan vi hvis vi re-setter tankesettet vårt og lytter på følelsene. 


 • Dette er et godt eksempel på bruken av sin emosjonelle intelligens altså sin EI. 


 • Det virker kanskje selvfølgelig for noen, men nei, det er ikke selvfølgelig, vi utvikles og forandres fra dag til dag, hele livet. DERFOR er det viktig å ta en sjekk i ny og ne og stille seg sine spørsmål og vi har alle behov for litt forskjellige spørsmål utfra hvem vi så langt har blitt. 


 • Bernhard Coleman, head of employee engagement hos Gusto skrev en interessant artikkel om "Leadership in the age of trust": det viktigste av alt er tillit til dem vi jobber med og for og til. Det gir psykologisk trygghet. 


 • Han sier:  "In fact, psychological safety, a term coined by Harvard organizational behavioral scientist Amy Edmondson in 1999, is defined as "a shared team belief that one can speak up without risk of punishment or humiliation." 


 • Denne tryggheten kan bare oppstå hvis den som leder jobben, er samstemt med alle sine deler, altså er kongruent når man kommuniserer med dem man jobber sammen med eller ønsker å opprette et arbeids forhold til. 


 • Da kan man si det man skal, på en god måte, slik at budskapet når frem. 


 • Hva betyr egentlig "hvis alle deler av deg er samstemte"? 


 • Det betyr at din psykologiske, din mentale, din åndelige, din fysiske og din emosjonelle del, jobber sammen og er enige i det du gjør og sier - HVER DAG. Du er kongruent i din fremferd og i ditt budskap.


 • I November skal jeg og en kollega som er diplomert kunst- terapeut og kunstner, holde kurs i Spania, om blant annet dette. 


 •  KLART DU FINNER DIN VEI - er kursets navn. 


 • Om litt, kan jeg fortelle mer, her får du se mange bilder etter hvert, fra det stedet hvor vi skal holde vårt kurs. 


 • Det bilde du ser nå er fjellet mitt i Spania, ved foten av fjellet ligger en liten landsby med utsikt til Middelhavet, det er hvor vi skal holde vårt kurs.


 •  Hva synes du at fjellet ser ut som? 


 • Skriv gjerne til meg: info@potensia.com


 • Frem til da ønsker jeg deg en fortsatt GOD SOMMER. 

 • Tina 🌞❤️


 • #kommunikasjonsglede #emosjonellintelligens #klartdufinnerdinvei #lederskap