Kode nr.2 Din lille Programmerte Djevel=PDHusker du at i den forrige artikkelen snakket jeg om at vi alle har situasjoner og har hatt situasjoner, hvor vi vet at vi burde si X til Y men vi vet ikke Om og Hvordan eller Når!

Hva holder deg tilbake? Kanskje du er den typen av menneske som føler at du har lett for å snakke i forskjellige settinger men du er ikke bra på å kommunisere om det som gir deg "gnagsår"?

Eller din bakgrunn har formet deg og din lille PD sier: "ikke si det, det sømmer seg ikke!"

Eller du tør ikke å si det fordi at du er redd at du skal bli avvist, eller at den/de du ønsker å kommunisere med, skal føle seg avvist?

Du vet at du burde og du kan kjenne det som klump i magen eller spenninger i nakke/hode med mere - DET ER kroppens reaksjon på at du  ikke har formidlet ditt budskap.

Tenk på at du har et budskap du ønsker å formidle, dele, informere om. Å kommunisere er en to-veis handling, du deler og du forventer et svar - en eller annen gang - hvis ikke umiddelbart. 

Hvis du så, hver gang du ønsker å formidle noe først prøver å tenke deg inn i den/dem du skal snakke med, innstiller deg på at du ønsker å nå dem og forstå dem, da vil du merke at dine ord blir farget av det og ditt indre vil føle en ro, som igjen påvirker din stemme og din pust.

Jaha men hva har dette med den der lille PD:n å gjøre? Jo, dine programmerte uønskede tankemønstre viskes ut etter hvert som du fyller på med ny kunnskap og nye tankemønstre.

Her kommer en liten historie om det som er vår PD. En av mine kunder har tillatt meg dele noe fra hennes historie om:

Uønskede, programmerte tankemønstre 😊

Min programdjevel hadde lært meg hvordan man snakker, kler seg, oppfører seg, spiser og hilser på folk når det er voksne til stede. Når jeg var alene, var jeg meg selv, men når jeg var sammen med mine venner var jeg en god skuespiller. Jeg var slik de forventet at en populær ung jente skulle være. 


Programdjevelen var ved dette tidspunktet så velprogrammert at jeg klarte meg galant i mange forskjellige miljøer.»

«Du var med andre ord en veldressert, vellykket ung kvinne, slik som du mente at omverden forventet av deg,» sa jeg.

Hun lo og fortsatte: «Like snill som jeg hadde vært som barn, like rebelsk ble jeg som tenåring. Med hensikt gjorde jeg alt mamma ikke likte. Min programdjevel minnet meg hele tiden om hva jeg ikke burde si eller gjøre, men jeg ga blaffen!

Pappa hadde levd et veldig annerledes liv enn mamma før de møttes, og var alltid veldig 'cool'. Når mamma ble sint, kunne han le uten at hun så det. Han syntes aldri at mine skøyerstreker var noe særlig å akke seg over. Han mente at de var en naturlig del av frigjøringsprosessen, men han kom likevel og hentet meg fra en fest, med dressen utenpå pysjen og pysjbuksen som slang nedenfor. Mine venner fra den tiden husker det fremdeles. 

Han gjorde som mamma ba om - for husfredens skyld. Hans programdjevel visste at hvis man gjør som hun vil, så slipper man bråk. Pappa hadde en enorm tålmodighet. Når han endelig sprakk, hvilket jeg bare har sett en eneste gang, kom han ikke tilbake før etter to dager.

I mammas verden var det veldig viktig hva andre syntes og mente. Det ble min største hemsko. Det hadde mye å gjøre med hennes bakgrunn og med at hun bygget opp livet sitt i et nytt land. Hun måtte bli akseptert. Det var ikke lett å komme fra et fremmed land, rett etter annen verdenskrig. 

Gjennom min mors væremåte lærte min programdjevel seg at alt bør være perfekt, slik at ingen kunne komme og kritisere noe.

Alt det materielle, alt som egentlig ikke var vesentlig, var meget viktig for min mor. Ikke at det skulle være i overflod av alt, men det skulle være akkurat passe. Min programdjevel lærte seg at eksklusivitet, uten demonstrativ overflod, er viktig.

Når mor var stresset og overarbeidet ble hun dominerende. Hun orket ikke motsigelser og alle føyde seg etter henne. 

Min programdjevel lærte seg derfor hvordan man kunne snakke slik at familien gjorde det man ønsket (hvis man var en stresset kvinne, var det lov å være slik). Dette overførte jeg til mitt ekteskap, når jeg ble stresset.

Mor var en dyktig karrierekvinne. Hun var en kjærlig mor når hun ikke var stresset, men en fraværende kone. 

I mitt barndomshjem strakte man seg til det helt absurde for å slippe bråk. 

Min programdjevel lærte seg å unngå bråk, og lærte seg å lyve for å unngå konflikter hjemme.

Som tenåring levde jeg to parallelle liv, ved siden av det lille som var igjen av meg selv. Snill hjemme, rampete ute, gjorde alt HUN ikke ville at jeg skulle gjøre, var sammen med de HUN ikke likte. Et sted måtte jeg få utløp for alle mine oppdemmede følelser. Jeg var en jente med store indre konflikter. 

Å leve to liv og egentlig være en helt annen, går aldri bra. Alt splittes og man mister seg selv.

Det var på denne tiden at jeg begynte å få trøbbel med min mage, smerter, kramper, ofte småkvalm og urolig. Alt dette er selvfølgelig borte nå først når du har lært meg hvordan alt henger sammen og at kroppen ALLTID reagerer på emosjonell stress.

Når jeg var ung snakket man bare om stress i relasjon til jobb og mas.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dette var kundens fortelling.

HVA KAN VI LÆRE AV DENNE HISTORIEN SOM KAN GI OSS SVARET PÅ HVORDAN KODE NR. 2 OG PD HENGER SAMMEN?

Her har vi et eksempel på et ungt menneske som gjorde alt hun kunne for å unngå konflikt og som gikk så langt at hun fullstendig fornektet seg selv, hun opprettholdt et spill for kulissene, for å slippe å si det som hun egentlig hadde på hjertet.

Dett lærte henne at hun kunne komme unna ubehagelige samtaler og hun fikk aldri prøve seg i kunsten å kommunisere, dele, informere sin familie eller sine venner om det hun egentlig følte og tenkte. 

Dette førte til kroppslige plager som hun bar med seg inn i sitt voksne liv og derfor endte de fleste relasjonene i hennes liv med brudd.

Hadde hun kommet fra et hjem hvor man snakket om det som var hvor man ønsket å løse problemer, dele tanker og gi aksept til hverandres forskjelligheter, da hadde hun sluppet å bale med sin #kommunikasjonsfrykt.

Denne frykten løste hun når hun jobbet med #potensiamathod. Det var hun som jobbet med den fordi at hun ønsket å gjøre varige endringer for å få et bedre liv, jeg utførte jobben min som veileder og ledet henne inn på sin egen vei.

Derfor: KODE NR. 2 HANDLER OM Å VÆRE TRO OG ÆRLIG MOT SEG SELV Å LYTTE PÅ SIN INDRE STEMME.

Gjør du det vil du merke at det er veldig mye lettere å finne de ordene du trenger for å fremføre ditt budskap. Dine ord er farget av dine tanker og følelser - hennes ord var farget frykten for konflikt - som til syvende og sist bunnet i frykten for å bli avvist.

Husk, vi har alle vår lille programmerte djevel.

Hvis kundene spør meg hvordan min PD ser ut, så er det en liten rød og sort djevel, med store, glade, lure, brune øyne og lange røde ører, lang hale og sort pels; han sitter på skulderen min, enten på høyre eller venstre side. Hver gang jeg snakker om hen, popper det bildet opp! 

I begynnelsen når den popper opp er det rett og slett å bare gi aksept til at den finnes. Etter hvert vi den dukke opp sjeldnere og sjeldnere og til slutt neste aldri - fordi at du har forandret dine mønstre og tankesett til noe som gagner deg bedre, som hjelper deg. 

Det viser seg at alle som blir bevisst sin programdjevel, har et bilde av den.

Den, det, han, hun - det spiller ingen rolle - er en konstant tilstand, som er resultatet av hvordan man er blitt programmert opp gjennom livet.  Hjernen, datamaskinen vår, er programmert og det er basert på hvor vi kommer fra og hva vi har opplevd og levd.

Hvis du kjenner meg fra før av vet du at jeg underviser enkeltpersoner, grupper, team og ledere har hatt glede av Potensia sin #ledertrening #potensiamethod, da vet du også at jeg underviser både on og offline.

Neste artikkel handler om kode nr. 3 Å TENKE MED HJERTET.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et kurs, sender jeg det til deg. 

Verktøyene du får vil bli en naturlig del av deg til slutt. Da blir det så mye lettere å navigere og finne frem til HVA, HVORDAN, HVEM OG NÅR i forhold til kommunikasjon.

KANSKJE DU FINNER ET KURS SOM SNAKKER TIL DEG 😊

Her: https://iziibuy.com/shop/potenisamethod/products kan du gå inn og se på de kursene jeg har.

Hvis noe faller i din smak, kontakt meg.

Først kartlegger vi det du ønsker å oppnå og derpå velger du kurs hvis du ønsker å fortsette å jobbe sammen med meg. Jeg følger deg opp - hele veien.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et kurs, sender jeg det til deg.

Verktøyene du får vil bli en naturlig del av deg til slutt. Da blir det så mye lettere å navigere og finne frem til HVA, HVORDAN, HVEM OG NÅR i forhold til kommunikasjon.

KANSKJE DU FINNER ET KURS SOM SNAKKER TIL DEG 😊

Her kan du kontakte meg, enten ring 91160505 eller skrive til info@potensia.com. Jeg lover å svare deg.

#EI  #kommunikasjonspotential #tinaspotensia